У складу са упутствима Полицијске управе Ниш, у периоду одржавања пријемних испита, на Факултету ће бити предузете посебне мере безбедности. Пре сваког пријемног испита биће извршен контрадиверзиони преглед зграде од стране екипа Полицијске управе Ниш, а током читавог дана на Факултету ће бити обезбеђено и дежурство полицајаца.

У периоду одржавања пријемних испита, на Факултету се неће одржавати друге редовне активности.

Кандидати који долазе на полагање пријемног испита биће прозвани на главном улазу Факултета 15 минута пре заказаног термина пријемног испита. Приликом прозивке биће извршена идентификација кандидата и кандидати ће бити усмерени ка просторији за полагање пријемног испита. Сви кандидати ће остати у просторији у којој се одвија пријемни испит све време његовог трајања, односно кандидати који брже заврше рад на тесту неће моћи да напусте просторију пре истека времена за рад.

Кандидати са собом у зграду Факултета могу да унесу само прибор за писање, личне исправе и пријавни број. Стога се кандидатима препоручује да са собом не носе друге ствари. Уколико кандидати буду имали ранчеве, кесе, ташне и сл., мораће да их оставе на клупи испред зграде. Остављене ствари биће обележене бројевима које ће добити и њихови власници, али Факултет не може да сноси одговорност за остављене ствари.

Осим прозваних кандидата и запослених који су ангажовани на реализацији пријемних испита, никоме неће бити дозвољен улазак и боравак у дворишту и згради Факултета.