Webmail Питања Пријава
Претрага Подешавања Навигација
Светло Тамно
Translate using Google Translate

Обавештења основне академске студије, школска 2022/2023. година

На основу одредаба заједничког Конкурса за упис студената у прву годину, Стручног упутства Министарства просвере, науке и технолошког развоја, Правилника Универзитета у Нишу о упису кандидата и одредаба Статута факултета, Централна комисија за спровођење уписа студената у прву годину ОАС на Филозофском факултету у Нишу, на седници одржаној дана 24. јуна 2022. године, донела је Одлуку о ослобађању кандидата полагања пријемних испита.

Одлука са именима и презименима кандидата који су ослобођени полагања тестова можете преузети из листе прилога. Уз име и презиме сваког кандидата наведен је број пријаве како би се елиминисала могућност грешке.

Кандидати који су се пријавили за полагање пријемног испита електронским путем извод са пријавним бројем могу преузети на http://filfak.prijemni.edu.rs/

Извод са пријавним бројем треба одштампати и понети са собом, уз остала лична документа, на дан полагања.

У складу са упутствима Полицијске управе Ниш, у периоду одржавања пријемних испита, на Факултету ће бити предузете посебне мере безбедности. Пре сваког пријемног испита биће извршен контрадиверзиони преглед зграде од стране екипа Полицијске управе Ниш, а током читавог дана на Факултету ће бити обезбеђено и дежурство полицајаца.

У периоду одржавања пријемних испита, на Факултету се неће одржавати друге редовне активности.

Кандидати који долазе на полагање пријемног испита биће прозвани на главном улазу Факултета 15 минута пре заказаног термина пријемног испита. Приликом прозивке биће извршена идентификација кандидата и кандидати ће бити усмерени ка просторији за полагање пријемног испита. Сви кандидати ће остати у просторији у којој се одвија пријемни испит све време његовог трајања, односно кандидати који брже заврше рад на тесту неће моћи да напусте просторију пре истека времена за рад.

Кандидати са собом у зграду Факултета могу да унесу само прибор за писање, личне исправе и пријавни број. Стога се кандидатима препоручује да са собом не носе друге ствари. Уколико кандидати буду имали ранчеве, кесе, ташне и сл., мораће да их оставе на клупи испред зграде. Остављене ствари биће обележене бројевима које ће добити и њихови власници, али Факултет не може да сноси одговорност за остављене ствари.

Осим прозваних кандидата и запослених који су ангажовани на реализацији пријемних испита, никоме неће бити дозвољен улазак и боравак у дворишту и згради Факултета.

Драги средњошколци и будући студенти,

Позивамо вас на наш традиционални пролећни Дан отворених врата Филозофског факултета у Нишу. Програм ће бити организован у суботу, 16. априла, од 12 сати у дворишту Филозофског факултета.

Ту смо да одговоримо на сва питања и решимо све недоумице у вези са пријемним испитом, припремном наставом, студирањем, стручном праксом, професионалним усавршавањем и животом у Нишу.

Ово је идеална прилика да у разговору са нашим наставницима, сарадницима и студентима сазнате све о нашим студентским програмима. Упамтите – не постоје сувишна питања!

Добро дошли!

Овај сајт штити Google reCAPTCHA у складу са политиком приватности и правилима коришћења.